Hétindító Energiák: Mentális éberség, eredeti megoldások, leginkább: radikális változások ideje!

Egy új hét és a karácsony előtti utolsó napok elkezdődnek.

A Nyilasban ma még egyszer utoljára felbukkan a Nap, és ismét egy nagy adag optimizmust hozhat. Ma még érezhető az éjszaka egzakt Nap-Jupiter szextil, ami sikert és boldogságot jelez. Jelenleg pozitív fordulatot vehetnek a jogi és külügyek.

A Hold egész nap áthalad a Rák jegyén, ami érzékenységet és befelé fordulást jelez. Az ismerős környezet, a család, fokozza biztonságérzetünket. A hét a Merkúr-Uránusz trigonnal indul, izgalmas híreket, üzeneteket és meglepetést okozhat.
A Merkúrnak és az Uránusznak ez a fényszöge szokatlan hírekkel szolgálhat, de a zseniális ötletek és a meglepő találkozások is ennek a fényszögnek a számlájára írhatók. A nagy változásokat előidéző tervek, sms-ek vagy telefonhívások is benne vannak a pakliban.
Tegnap óta hátramenetben tolat a Vénusz, így újra aktuálisak lehetnek a korábbi ismerősök, volt barátok, expartnerek. Pénzügyi visszafizetés is lehetséges (aktív vagy passzív). A hagyományok és a múlt értékei is napvilágra kerülnek.
A Szaturnusz és az Uránusz quadrátja, mely aspektus éppen karácsony napján egzakt, hosszú távon továbbra is bizonytalanságot hoz a kormányok számára vagy őrült korlátozásokat, valamint a társadalom, a gazdaság és a politika strukturális változását okozhatja. Ám a Merkúr és az Uránusz kedvező kapcsolatának köszönhetően ez az aspektus stimulálja a szellemünket és váratlan intuitív bevillanásokat és híreket hoz, ráadásul nyitottá tesz minket a változásokra, az új dolgok és módszerek kipróbálására. Ha ma probléma merülne fel, gyorsan kitalálunk egy megoldást. Ideális időpont új információk terjesztésére, valakinek ajánlatot tenni, de a spontán találkozókhoz és az internetes kapcsolatokhoz is. A gyors Merkúr és a robbanásveszélyes Uránusz Föld jegyekben tartózkodik, a Bak és a Bika 11 fokán. A két bolygó közötti kedvező aspektus mindig nagy találékonyságot, dinamizmust, mentális éberséget, zsenialitást és eredeti megoldásokat fejez ki.
Annál is inkább, mivel a Bak-Merkúr most mindent gyakorlatiasan él meg és fejez ki, értelmet és magyarázatot ad mindennek, ami változik. Az Uránusz viszont mindig retrográd, továbbra is szívesebben halasztja aktív fellépését januárra, vagyis addig, amíg jobban ki tudja magát fejezni. Emiatt még mindig mindent alaposan át kell gondolni, anélkül, hogy sietnénk a változtatásokkal, a másként való cselekvéssel. A hét elején alapvetően sok energiát mozgósíthatunk, tervezhetünk, készíthetünk új dolgokat. A Nap-Jupiter aspektus optimizmust, kedvező lehetőségeket és őrült kombinációkat hoz. A Rák Hold irányítja a mai napot, és az érzelmek, az otthon és a család témáira helyezi a hangsúlyt. Családszeretővé, érzelmessé hangol minket, és elsősorban gondoskodásunkat serkenti. Aktív segítséget kínálunk mindenkinek, akár kérik, akár nem. De itt van, ahogy már említettem, a Szaturnusz és az Uránusz harmadik quadrátja. Sok ember ki van akadva, lázad a korlátozások és az önkény ellen. De most az Uránusz barátságos aspektusa egy kis időre kivezet minket ebből a feszült légkörből. De ilyenkor semmi sem úgy alakul, ahogy elterveztük. Lehet, hogy diktálni akarod a szabályokat és az előírásokat, vagy inkább a szabályok hiányától akadsz ki, hiszen az év végén, de főleg az ünnepen az Uránusz lázadóbb, provokatívabb és őrültebb, mint valaha. De nyugodj meg, hiszen a hét elején még a Merkúr a trigonban a Föld jegyében nem igazán árthat, és a Rák- Hold szextilben, minden magától helyreáll, harmonikusan rendeződik el. A kollégák között valószínűleg üzletről, utazásról, bulikról beszélünk, a legfrissebb eseményekről, és mindent megteszel azért, hogy normális élet látszatát garantáld magadnak és szeretteidnek. Szerelem és erotika: bár a nagylelkű és nagyon szerelmes partner örök hűséget esküszik neked, a hátráló Vénusz és a Plútó behozza a féltékenységet, a függőséget és a derült égből villámcsapás-kapcsolatokat… De szerelem nélkül mit sem ér semmi!!! Leginkább a váratlantól és szeretteid elvesztésétől félsz. Az ellenszer a cselekvés, valami, ami elvonja a figyelmedet, hogy pozitívan hasznosítsd az energiádat: például a sport.

Munka és pénz : az üzleti életben vagy a kultúra világában a hét elején úgy pörögsz, mint a nagyok, nem pedig a szokásaidhoz ragaszkodó passzív típus. Jobb azonban egy kollégával, mint egyedül: a legkisebb váratlan eseménynél azonnal pánikba eshetsz. Közérzet : a normális szintet meghaladó ideges feszültség az év végén. Az
alvászavarok minimálisra csökkentve, ha megszámolod a birkákat, mielőtt elalszol, de sajnos idén még a valeriána is energizáló italként hat. A Bakot viszont nem izgatja a Vénusz és a Plútó jelenléte a jegyében, nem beszélve arról, hogy holnap még a Nap is belép ebbe a kardinális, becsvágyó jegybe. A Bakok vonzalma, kötődése hiteles, különösen, ha a múltban egy szörnyű csalódás összezavarta őket vagy a partner életét. De az Uránusz 5-ös házas jelenléte miatt lázadó gyerekekre is számíthat, édességgel, karácsonyi sütikkel viszont még a tigriseket is megszelídítik!

Irigylésre méltó kreativitás, sokan szívesen cserélnének veled agyat.
Indítsd jól a hetet és legyen szuper!
Forrás Papp Gréti Asztrológus

Close
error: Védett tartalom!