Aktuális Energiák: Felszabadulás energiája

A Vénusz és az Uránusz emelkedésre inspiráló fényszögkapcsolatot alkotnak.

A kapcsolatokban a tisztulás és felszabadulás energiája érződik. Annál is inkább, hogy az Uránusz irányváltásra készül. Újra direktbe fordul a Kos csillagkép (Tejútra néző) szeménél, tehát ez a tisztulás, megújulás a magasabb minőségekre tekintés jegyében történik.
Meghaladva a belső korlátainkat, megtisztulva fölösleges terheinktől elindulhatunk az isteni mivoltunk által kijelölt úton, ahol a szabadság nem az egó lázadozásaiból, hanem az isteni tisztaságunkból fakad.
A Vénusz a Bak jelében halad. Ez az a fejezet a szerelem – kapcsolatok könyvében, amikor az égi tudást, az isteni ideát le kell tudni hozni a Földre. Mert e nélkül csupán az Egység utáni fájdalmas és beteljesületlen sóvárgás marad.
A művész érzékeny antennáival felfogja az isteni rezgéseket és megszólaltatja, megalkotja.
Az érzékelhetetlen érzékelhetővé, a láthatatlan láthatóvá lesz, a szentség anyaggá, az anyag szentséggé.
Megszületik a Mestermű.
Minden emberi kapcsolat egy Mesterművet hordoz magában.
Ahol a Nő önmagát szüli meg, a Férfi az isteni ideát teremti, alkotja meg.
És tán az Ember által megszólaltatott zenemű soha nem lesz olyan, mint az Angyalok égi zenéje – de mégis – olykor beleborzongunk, hisz valahol mélyen belül emlékeztet halhatatlanságunkra.

„Az én szívem sokat csatangolt,
de most már okul és tanul.
Aki halandó, csak halandót
Szerethet halhatatlanul.”
(József Attila)
Botos Orsolya

Megerősítés: A tükör 4 törvénye (Dalai Láma)

1. Minden, amit a másikban kritizálok – ami ellen harcolok – az bennem is bennem van.
2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál – és azt sértőnek találom – az nincs feldolgozva még bennem.
3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni – és, ha ez engem nem sért -, akkor az az ő feldolgozatlan problémájuk, tökéletlenségük, amelyet rám vetítenek, mert nem tudnak szembenézni vele önmagukban.
4. Minden, amit én a másikban szeretek, az bennem is megvan, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg. Ha azt gondolod, hogy minden valaki más hibája, akkor sokat fogsz szenvedni. Amikor rájössz, hogy minden önmagadból ered, akkor megismered mind a békét, mind az örömöt.

Write a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
X