Csillagüzenetek Augusztus 1-14-ig: Karmatisztítás idejét éljük!

Csillagidőjárásjelentés!

A spirituális úton járó ember számára a “nyári szünet”, a “nyaralás”, nem biztos, hogy a nyári hónapokra esik.

Sőt, sok esetben pont a nyári szabadság ideje alatt, kerülnek felszínre megoldandó dolgok, ezért ebben a továbbiakban is segítünk az égi helyzet üzeneteinek a bemutatásával.

A 90′-es évek közepén jöttem rá, hogy a “karmikus élményfelelősök” nem pihennek.
Augusztus első két hetében pont a tegnapi, tegnapelőtti tisztázatlanságok, kitisztításának jön el nagyon hangsúlyosan az ideje, mert a Föld a Bak és a Vízöntő csillagképek átfedésében vándorol.
A Vízöntő “múltba kiömlő” vizénél, ami a múlttisztítás, de úgy is mondhatjuk, hogy a karmatisztítást is jelképezi. Szóval, ha még maradt tegnapról puceválnivaló, akkor tegyük meg, mert most, amikor tényleg ennek jött el az ideje, ebben igen eredményesek tudunk lenni. Ugyanakkor hozzá kell tenni azt is, hogy a “régi tehetségeink” működtetésének is kedvez ez a két hét! Ha mondjuk “régebben” ügyesen verseltünk, táncoltunk, muzsikáltunk, stb., de most már nem foglalkozunk ezzel/ezekkel, akkor érdemes leporolni és kicsit újra működtetni “régi fegyverzetünket,” mert ezáltal új kapuk nyílnak bennünk, sok minden új megvilágításba kerül, s ezáltal gazdagabbá válunk.
Augusztus 1-én és 2-án a Merkúrral kerülünk kapcsolatba, aki (a Napról nézve!) ekkor a Szűz csillagainál vándorol. Ennek okán írhatom, hogy ez a két nap kiemelten segíti a spirituális fejlődést a mágikus technikák alkalmazása által. Érdemes hosszabb és minőségibb időt szentelni a légzőgyakorlatokra, a koncentrációra, a jógára, chi-kungra, de a meditációra is, valamint visszaidézni a gyermeki énünk azon idejét, amikor még nem csalódtunk egyetlen felnőttben sem. Szintén ez a két nap a legjobb arra, hogy lecsendesedett állapotban tegyük fel jelenünk kérdését majd a csend állapotában lehetővé válik a válasz megérkezése. No, és persze a hétköznapok világában erre a két napra érdemes időzíteni a megbeszélnivalóinkat azokkal, akikkel ez szükséges.
5-10-ig az Uránuszhoz kapcsolódunk és ez a kapcsolódás, a nagyobb szellemi szabadság megvalósítása mellett, most kifejezetten a gondolataink, terveink konkretizálását, megvalósulását segíti.

A mágikus praxis fontos része az áldozathozatal. Nem kell itt valami óriási dologra gondolni, de fontos tudni, hogy az áldásgyümölcs az elvetett áldozatmagból érik be. A reggeli kávé, vagy a hétvégi sör feláldozása jelentős eredményeket tud hozni, hiszen az az energia, amit abba tettünk, most átkerül a vágyott célba. Én azt szoktam mondani arra a kérdésre, hogy “de mit áldozzak fel?” – a belső hang megsúgja, lényegében azonnal, csak azt az ego sokszor egyből elhessegeti. Egy szó, mint száz, egy apró áldozat meghozatalával jelentős eredményeket tudunk elérni.
Augusztus közepén, 12-16-ig van együttállásban a Föld a Szaturnusszal, ami kiemelt égi ünnepnek számít annak ellenére, hogy a hétköznapok világában erről nem sokan tudnak. De, miért is ünnep?
A nem túl rövid, mindössze a Teremtésig visszamenő válaszom a következő:
Legyen világosság! Első nap. A hozzá tartozó égitest a Nap.
Vizek szétválasztása. Második nap. A hozzá tartozó égitest a Hold.
A növényzet megteremtése. Harmadik nap. A hozzá tartozó égitest a Mars.
Csillagteremtés. Negyedik nap. A hozzá tartozó égitest a Merkúr.
Az állatok megteremtése. Ötödik nap. A hozzá tartozó égitest a Jupiter.
És jövünk mi, vagyis emberteremtés. Hatodik nap. A hozzá tartozó égitest a Vénusz.
A Teremtett Világ MEGSZENTELÉSE. Hetedik nap. A hozzá tartozó égitest a Szaturnusz.
Most, ahogyan ezeket a sorokat írom, villant be egy csodálatos mű, nevezetesen Joseph Haydn A Teremtés című oratóriuma. Ha rám hallgatnak, már pedig manapság ki másra érdemes hallgatni, akkor időt szentelnek ezen kiemelkedő alkotás befogadásának. Jelentősen emeli a bennünk működő Szaturnusz szintjét!
A Szaturnusz tehát a MEGSZENTELÉS princípiuma, s vele találkozunk, mármint a Napról nézve a Föld augusztus 12-16-ig. Most lépjünk azon túl, hogy a kora középkorban pont ezt a csodás égitestet démonizálták, így a lényegi, a szentség információjától próbálták megfosztani és “kártevő planétává” degradálni, sajnos nem kevés sikerrel. Ám szükséges tudnunk, hogy a mi gyűrűs bolygónk valójában és eredendően a szentség képviselője.
A vele való együttállás napjaiban érdemes kicsit lassítani és törekedni arra, hogy a valóban lényeges dolgoknak legyünk jelen. Ekkor foglalkozzunk mélyebben a koncentráció mágikus praxisával, de a kristályokkal való együttműködés is csodás eredményeket hoz. A lényeg persze az, hogy fordítsunk minőségi időt azokra a dolgokra, tanokra, minőségekre, amelyek számunkra a szentséget jelentik.
A SZENTSÉGGEL, A SZENTSÉGBŐL VALÓ MERÍTKEZÉS ÉS TÖLTEKEZÉS ÜNNEPE EZ.
Ez az öt nap, augusztus 12-16-ig az év egyik legfontosabb ünnepe a Naprendszerben, a Földön élő ember számára.
Ima és meditáció leghatékonyabb időintervallumai a BÉKÉÉRT!
Aki teheti ezekben az időpontokban NYUGAT felé fordulva imádkozzunk lélekben együtt a BÉKÉÉRT és a SZERETETÉRT úgy,
hogy a háború és a diszharmónia erőit elengedjük önmagunkban is,
illetve égi együttműködést kérünk mindezek meghaladásáért
és a valódi béke megvalósulásáért!

Augusztus 1., hétfő: 10.43 – 10.53
Augusztus 2., kedd: 10.40 – 10.50
Augusztus 3., szerda: 10.36 – 10.46
Augusztus 4., csütörtök: 10.32 – 10.42
Augusztus 5., péntek: 10.28 – 10.38
Augusztus 6., szombat: 10.24 – 10.34
Augusztus 7., vasárnap: 10.19 – 10.29
Augusztus 08., hétfő: 10.15 – 10.25
Augusztus 09., kedd: 10.11 – 10.21
Augusztus 10., szerda: 10.07 – 10.17
Augusztus 11., csütörtök: 10.03 – 10.13
Augusztus 12., péntek: 9.59 – 10.09
Augusztus 13., szombat: 9.55 – 10.05
Augusztus 14., vasárnap: 9.50 – 10.00

Ima előtt alaposan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elmondani, átadni az égieknek, (Istennek) illetve mihez kérünk segítséget, útmutatást, együttműködést. Az ima/elmélyülés első felében elmondjuk, halkan, de érthetően a mondanivalónkat. Fontos a kimondott szó, fontos, hogy a hangunkkal az énünk rezegtesse meg a „felküldött” információt, mert így az imánknak nagyobb az ereje, a hatása, mintha csak belül, magunkban mondanánk.
Az ima/elmélyülés második felében pedig elcsendesedünk, kicsit kiürítjük a tudatunkat. Ezzel megadjuk magunknak a lehetőséget arra, hogy megérkezhessen a válasz.
Az ima igazi titka, igazi lényege nem is az, hogy mi elmondjuk, hanem az, hogy képessé válunk a hallásra…
Az imádkozás/elmélyülés idejét lehetőség szerint pontban a megadott időben kezdjük el. Fontos, hogy a befejezés előtt lecsendesedve figyeljünk befelé, ezzel megadva a lehetőséget az „égiek” válaszának befogadására.
A hónap egészének az üzeneteit is vegyük figyelembe a teljesebb felismerések, a tudás érdekében!
Erről aktuális filmünk itt nézhető meg:

Természetesen továbbra is a legfontosabb a személyes tudás felismerése, ezért a napi csillagkódokat most is NAGYBETŰVEL emeltem ki. Ne feledjük, a személyes tudás visz igazán előre, s ez néhány hétköznapi eseménybe van elrejtve, amelyeket érdemes leírni a titkos naplónkba és összevetni az itt közreadott csillagkulcsokkal.
Napi üzenetek, csillag-kulcsok a Földről nézve:

Augusztus 1., hétfő: A Rák csillagképében, a Jászol csillaghalmazához érkező Nap emelő kapcsolata a Jupiterrel segíti a létrehozó-teremtő gondolkodást, a testi és/vagy lelki és/vagy szellemi értelemben vett SZÜLETÉS, SZÜLETÉSEK misztériumának a mélyebb megértését, valamint a tanulást is.
Csillag-kulcsszavak: EMLÉKEZÉS, VISSZATÉRÉSEK, KERESÉS

Augusztus 2., kedd: A Mars és az Uránusz ma pontossá váló találkozója a szellemi emelkedést és a teljesebb (külső-belső) szabadság elérése érdekében végzett cselekvéseket, míg a hozzájuk kapcsolódó Vénusz segít az ügyeink harmókus elrendezésében és adott esetben a kapcsolataink megújításában, megtisztításában.
Csillag-kulcsszavak: TERMÉKENY LÉTREHOZÁS, A MÁGIKUS KÖZÉP

Augusztus 3., szerda: A tegnapi naphoz írottak ma is teljesen érvényesek azzal a kiegészítéssel, hogy a lelki, otthoni, családi dolgaink szépítésének és harmonizálásának, valamint a kifejezetten lelki-érzelmi típusú teremtéseknek is kedvez az idő.
Csillag-kulcsszavak: ÖSSZEGZÉS, TANÍTÓ KAPCSOLATOK

Augusztus 4., csütörtök: A mai napon egyértelműen a Merkúr veszi át a fő szerepet a Naprendszer körszinpadán, hiszen találkozik az Oroszlán szívét jelölő Regulus csillaggal. Ez kedvez a világosságra törekvő szellemi munkáknak, a kreatív gondolkodásnak, de ma mindenképpen fejezzük ki egyértelműen a szeretetünket a társaink felé.
Csillag-kulcsszavak: SZERETET, GYERMEK, ÖSZTÖNMEGÉRTÉS

Augusztus 5., péntek: A mai napon érdemes törekedni arra, hogy az énünk befogadó (női) és kiárasztó (férfi) oldalait együtt működtessük. Ezt tehetjük például úgy is, hogy miközben elmondunk valamit, (kiárasztunk) figyelünk a másik ember pillanatnyi önkéntelen reakcióira is. Ez a péntek kiválóan alkalmas a megvalósításokra és a spirituális technikák gyakorlására.
Csillag-kulcsszavak: APA ÉS ANYA MÁGIKUS SZEREPÉNEK A MEGÉRTÉSE

Augusztus 6., szombat: A déli, délutáni órák kedveznek azon törekvéseknek, amelyek által rejtettebb és mélyebb összefüggéseket és törvényszerűségeket akarunk meglátni, megtudni. A lélek halhatatlanságával is ma érdemes például a meditáció, az elvonulás segítségével foglalkozni.
Csillag-kulcsszavak: TERMÉKENYSÉG, SZERELEM, BIZTONSÁG

Augusztus 7., vasárnap: A Mars-Uránusz kapcsolódása a Szaturnusszal ma igen erősen, de egyébként a jövő hét közepéig tartóan kiemelten segíti a karmatisztítást, a korlátaink meghaladását, és az erőnk tisztításra irányuló koncentrált működtetését. A Vénusz és a Neptunusz emelő kapcsolata a művészetekben való előrehaladást és a társunk belső csodáiban való gyönyörködés általi fejlődésnek kedvez.
Csillag-kulcsszavak: LÉLEKJELENLÉT A TÁRS FELÉ, A MÚLT MEGHALADÁSA

Augusztus 8., hétfő: A mai nap igazi gyógyító idő! Testi, lelki értelemben is, de a múltunkból hozott karmikus rendezetlenségeinkből adódó diszharmóniák orvoslásának is kedvez ez a hétfő. Érdemes most jobban elmélyülni a meditációkban, a jóga praxisában, stb. Ne feledjük, hogyha tegnapi naphoz írottak ma is érvényesek!
Csillag-kulcsszavak: BEAVATÁS, ÖNLEGYŐZÉS

Augusztus 9., kedd: A Vénusz kapcsolata a Plútóval szuper lehetőség arra, hogy sokkal többet hozzunk ki magunkból a szokásosnál, hiszen a teljességre, a tökéletességre való törekvéseket és nem a “jó lesz ez  így” típusú hozzáállást támogatja. Ma érdemes elmélyülni a művészetekben, de a belső művész felébresztésének és működtetésének is kedvez.
Csillag-kulcsszavak: TITKOK A SZERELEMBEN, A SZERELEM TITKAI

Augusztus 10., szerda: A belső felismerésekben való elmélyülésnek, a belső isteni szikrák észrevételének talán ez a legjobb napja. A lelki, érzelmi megújulásoknak, újjászületéseknek, a csalódásokon való végleges továbblépés lehetőségeinek is kedvez ez a mágikus szerda.
Csillag-kulcsszavak: KETTŐSSÉGEK, ÁTALAKÍTÁS, MÁGIA

Augusztus 11., csütörtök: A mai nap rengeteg lehetőséget hordoz, mondhatni “minden szinten szinte minden!” A Nap-Uránusz a szellemi fejlődést és a szabadságot, az önkorlátozások meghaladását segíti. A Mars és a Neptunusz a mély lelki, múltból hozott termékeny, kreatív energiáink felébresztést, működtetését és a lelki-érzelmi szintemelkedést segíti ma és még holnap is. És talán a legszebb, hogy a Vénusz ma és holnap mágikus aspektust alkot az Uránusszal, amely remek lehetőséget kínál a kreativitásunkban való megújulásra, de a kapcsolataink szabadabbá tételére is.
Csillag-kulcsszavak: KETTŐBŐL HÁROM, EMLÉKEZÉS

Augusztus 12., péntek: A ma is érvényes Vénusz-Uránusz üzenet mellett a Telihold a nap legfontosabb égi történése. Mivel hajnali 3:35-kor teljesedik ki a Szaturnusz társaságában megjelenő Hold a Nap sugaraiban, ezért a mára virradó éjjelen-hajnalon az álmok üzeneteinek a fontosságát kell kiemelnem. Ezekben a valódi biztonságra kapunk jeleket, valamint azon dolgainkra is, amelyeknek valójában már letelt az idejük. A belső világainkra most jobban láttat, s világít a mostani Telihold, így a teljesebb lelki-önismeretet segíti.
Csillag-kulcsszavak: MÚLTLÁTÁS, MÚLTTISZTÍTÁS, AZ ÉN URALÁSA

Augusztus 13., szombat: A Hold ma is fő szereplője a Földről látható égi világoknak, aki asztrológiai értelemben a Halak jegyében halad, s ez jó idő az elmélyülésre, a lelki dolgaink összegzésére és a “lejárt lelki késztetéseink” befejezésére. Asztrozófiai, de úgy is írhatom, hogy valós, azaz csillagképi értelemben a Vízöntő kiömlő vizét megjelenítő csillagainál slattyog suhanva a Hold, s ez most a takarítások, megtisztítások idejét hozza el, de most kedvez a jövővel való aktív foglalkozásnak is.
Csillag-kulcsszavak: JÖVŐTERVEZÉS, “MI AZ, AMIT MA, HOLNAP, VAGY AZUTÁN MEG AKAROK ÉLNI?”

Augusztus 14., vasárnap: A mai napra írottak a holnapi napra is érvényesek, mert lassú mozgású égitestek dominánsak érintettek a mai égi történésekben. A Nap és a Szaturnusz kapcsolata segíti a teljességre törekvő koncentrált működést, a korlátjaink meglátását, tudatosítását és azok meghaladását, míg a Mars és a Plútó kapcsolódásának az lehetne a jelszava, hogy a mélységből a magasságba. Szóval az emelés, sőt, kiemelkedés lehetőségeit rejti ez és a holnapi nap is…
Csillag-kulcsszavak: KRISTÁLY, PARÁZS, A KÖZÉPPONTTÓL A RENDSZEREN TÚLIG
Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Áldás és Fény VAN Velünk az Úton!
Csillagfényáldással: Paksi Zoltán (forrás)

Close
error: Védett tartalom!