2021. január 9-12.: Kinyílnak a kapuk a pozitív gondolkodás előtt

Merkúr, hétköznapi gondolkodásunkat szimbolizáló energia igen aktív volt már egész héten, de most a hétvégén válik igazán központi szereplővé.

Belépett ugyanis már pénteken, január 8-án a vízöntő jelébe, ezzel a gyorsmozgású bolygók közül elsőként elhagyta a bak tanító birodalmát, és könnyebb, játékosabb vizekre evez és ezen lépésével megnyitja 2021. első erős meghatározó korszakát, a vízöntő energiamezejét.

Innentől valóban úgy érezhetjük majd, hogy minden könnyebb, a szellemiség száll, áramlik, lehullanak a nehézségek, játékosabbak, pörgősebbek lesznek gondolataink, nagyobb teret kap a humor, a jókedv, a barátokkal való kapcsolódás igénye. Merkúr elég hosszasan lesz a vízöntőben mert itt fog újra retrográdba fordulni majd. Elindult tehát a felszabadulás ideje. Elsősorban nyilván belül, ami majd leképeződik a külvilágban. Ezt mindenki úgy tapasztalja meg, ahogyan bent megéli. Éljük még a bak korszakát is, mert Vénusz pont ma, január 9-én lép be (indul is a teremtő mágia holnap napkeltével), és a Nap is még a bakban tartózkodik. Tehát ismét átmenet van, de mindenképpen felszabadulnak gondolataink. Érdemes is figyelni hogyan kommunikálunk akár kifelé, akár bent saját magunkkal. Odafigyeléssel nagyot emelhetünk magunkon, saját magunkat tudjuk felszabadítani.
De van itt más is, mert ahogy Merkúr halad, elsőként Marssal kerül kvadrát kapcsolatba, majd Szaturnusszal és Jupiterrel lejt egy táncot, ezzel egyébként kicsit újra összehozva a két bölcsességbolygót, majd Uránusszal való kvadráttal zárja ezt a táncrendet. Érezni ebben a tudást, az intelligenciát, a bölcsességet, az erőt, ugye? Marsban is van szellemi erő, hiszen ő a vezér, Merkúr-Jupiter-Uránusz a három tudásbolygónk, Szaturnusz pedig maga a bölcs öreg mester a tapasztalati tudással. Tehát ez a hétvége a tudásé. Merkúr, az ifjonc, a tanonc, töltekezik bölcsességgel, isteni tudással, tapasztalati tudással, szellemi frissességgel és újdonságokkal, különlegességekkel. Mindezt a vízöntő hóbortos, vidám jelében. Élvezzük, használjuk ki ennek a hétvégének a lehetőségeit, keressük a mókát, a kalandokat, élvezzük az életet, beszélgessünk, mert minden gondolat, szó, hallott dolog most hétköznapi tudásunk, szellemiségünk szintjét emeli nem is akármilyen tudatossággal, tudással, ismeretekkel. Sőt, a múlt tudásával, hiszen a háttérben a Bak feje csillagkép energiamezeje ragyog. Az igazi kincs ebben van, kinyílnak általa olyan kapuk, amik messze visszavisznek, hogy ezáltal messze előre lendítsenek.

Ez ennek a hétvégének a nagy lehetősége, tanítása. Használjuk ki. Az előadásban minderről részletesebben mesélek.
Tóth Gabriella Csillagtenger

Write a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close