Három csillagjegy, akit a legkevésbé jellemez spirituális gondolkodás!

Összegyűjtöttem három jegyet, akikre legkevésbé jellemző az ezoterikus beállítottság, az, hogy nyitott szellemiségűek lennének az okkultizmus iránt.

A három csillagjegyet olyan értékek alapján válogattam össze, akiket főleg az anyag mozgat még mindig, nem a lelkiség, a misztikum, és varázslat klasszikus értelemben.

…Akik valóban földhöz ragadtak. Mindenben racionalizmust látják, nem az intuitív erők dominálnak náluk!

Halak (Február 19 – március 20): tudom sokszor mondják rá, gyógyító, vizes jegyek Mindazok, de a halak jellemét sajnos sok esetben elviszi valami szenvedély vagy bódító szer, aminek hatása alatt áll. Lehet, hogy jó terapeuták, mert maguk is megjárták a poklot, de szilárd jellembeli példát nem mutatnak. Ráadásul depresszív alkat, a problémák elől sokkal inkább elúszik minthogy beleálljon, és pozitív megoldásra törekedjen. Ezért sem nevezném a legspirituálisabb jegynek, mivel sok esetben erre nem nyitott, csak felszínesen.
Könnyen tud a lelkiség rabjává válni, mélyre menni, ami pozitív is lehetne, ha nem időzne ott túl sokat.

Neptun uralja, ami szintén tudatalatti legmélye, ami nagyon – nagyon sok kincset rejt, de ki is kell onnan jönnie, nem pedig benne maradni abban az ‘alvós’ állapotban. Éberség, ami hiányzik a halak jegyből, hogy spirituális energiákhoz tudjon bátran kapcsolódni.

Sokkal jobban bele kéne álljon a vitás helyzetekbe, és nem elúszni mindig. Nem ártana felszínre hozni gondjait, bajait, blokkjait, ami gátat szabhat életében. Mivel akkor sokkal gyorsabban fejlődne és nyitottabb lenne az égi tanítások felé is.

Bak (December 21 – január 19): túl racionalista és földhözragadt. Aki kiváló diplomata és főnök is akár, de minden bizonnyal az anyag és pénz mozgatja. Addig talál motivációs erőt, amíg a pénzt látja a szemei előtt. Ez hajtja. Amíg valakit ennyire az anyag érdekel, nem tud szárnyalni és szellemileg utat törni a spiritualizmus felé. Lehet egy idő után megtalálja – ha kap egy tanítást, és például mindent elveszít, anyagi javakat, családot, stb… Akkor talán felébred, de ez sem biztos, mert nagy a káprázat és kísértés az újbóli pénzvilág felé. Hogy újraépítsen egy olyan fellegvárat, ahol a pénzt lehet számolni, az emberi kapcsolatok hátrányára. A bakot az anyag hajtja, és ez viszi előre a földi útján, viszont ez is lehet a veszte, ha nem találja az egyensúlyt, az égi és földi dolgok között.

Uralkodó bolygója Szaturnusz, az értékrend, az elvek őrzője. A Szaturnusz határt szab mindannak, ami a konkrét földi valóságot jelenti, mely után az élet mélyebb megtapasztalása következik. Tehát e tekintetben elérheti a spiritualitás szele, de ha egója kellő nagyságú sosem tud felemelkedni ilyen magasságokban, mint ezoteria világa.

Kos (Március 21 – április 20.): egy igazi harcos, aki képtelen féken tartani indulatait. A legjobb sportoló vagy harcos, igaz emiatt könnyen elérheti a testi-lelki-szellemi egységet, harmóniát, de nem fogékony a finom energia iránt. Az ezoteria egy olyan finomrezonancia, amihez a kos túl vad, és nyers, belsőleg tépelődő lehet, tehát nem egy nyugodt, békés jellem. Segithet számára a spirituális erő, de inkább keleti harcművészetet ajánlanám számára, mint részletező elemző tulajdonságot kívánó: asztrológiát, pszichológiát.

Kos nagyon mozgalmas életet él, sokkal inkább kavalkádhoz hasonló az élete, mint gyógyító relaxációhoz…Köszönhető ez az uralkodó bolygónak Marsnak is, ami kiáradó férfias jelleg, aki inkább harcos szellem mint lágy, gyógyító valaki. Ezért sem gondolnám, hogy számára ezoteria világa: testhez álló lenne, nagyon passzolna hozzá!

Felismerésekkel teli időszakot kívánok, Erdélyi Zita (EE)

 

Write a Comment

Close
error: Védett tartalom!