Napi Ajándékkártya hétfőre: Karma kereke

A körforgás törvénye

Asztrológiai megfelelője: Merkúr a Szűzben

Szimbolikája: Szokásos elnevezése: “A Szerencsekerék”. A kerék egyik oldalán Mao vagy Basztet (a fény) kapaszkodik felfelé, miközben a másik oldalon Typhon, a sötétség zuhan lefelé. Fölöttük egyensúlyban áll a Szfinx. Ez az a rejtélyes erő, amely a körforgás, a karma és az újjászületések kerekét forgatja. Lándzsájával hol a macska-, hol a krokodilistenséget szurkálja. Nyugvó pontként ő és a kerékagy a kerék titka, a megszabadulás az örök körforgásból. A kereket tartó fa tövénél két áspisvipera látható, a hatalom és a bölcsesség kígyói. A középső oszloppal együtt a három őserőt (pozitív-semleges-negatív vagy férfias-androgün-nőies) jelképezik.

Jelentés: A kerék a fény felé fordul. Ez a felemelkedés, amikor a dolgok jóra fordulnak. Valamely ügy eléri szerencsés és sikeres csúcspontját. Csakhogy be kell látni, hogy a csúcspontot mindig hanyatlás követi. El kell fogadni az elkerülhetetlen változást, a körforgás törvényét, az események folyását, az élet fel-le ingadozását. Váratlan, sorsszerű események történhetnek.

Fordított jelentés: A kerék lefelé, a sötétség felé fordul. A dolgok váratlanul rosszabbra fordulnak. Hirtelen hanyatlás vagy sikertelenség.

Az élet változatossága. A dolgok és az események nem állandóak. Figyelmen kívül hagyni a körforgás törvényét.

Write a Comment

Close
error: Védett tartalom!